Hozzávalók

Hozzávalók személyenként:

1 nagyobb darab marhabélszín vagy hátszín (kb. 25 dkg)

frissen őrölt tarka bors

friss rozmaring

friss majoránna

olaj

a tálaláshoz:

friss korianderzöld

paradicsom

Elkészítési idő érlelés, előkészítés + 20 perc
Adag 4 főre

Marhasteak

Pár nappal előre kell gondolkoznunk, hogy időben elkezdjük az érlelést. Mikor készítjük, nagyon gyorsan kész, lakató finomság.

A marhahúst frissen őrölt tarka borssal bedörzsöljük, enyhén beolajozzuk és 3-4 napig hűtőben érleljük.

Tálalás előtt  2 órával kivesszük a hűtőből, és szoba-hőmérsékletűre melegítjük. Megszórjuk sóval, és felhevített vasserpenyőben az egyik oldalát 4-5 percig sütjük, közben mellé teszünk ízlés szerint rozmaringot és majoránnát. A húst megfordítjuk, és a másik oldalán is – újabb 4-5 perc alatt – megpirítjuk. Tányérra szedjük, és letakarva kb. 5 percig pihentetjük.

Korianderzölddel megszórva, friss paradicsommal, valamint tetszőleges körettel tálaljuk.

Receptek

MUGHLAI GYÖMBÉRES CSIRKE

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

MILÁNÓI RIZOTTÓ VELŐS CSONTTAL

Tovább

Uzbek plov

Tovább

Zachtgegaarde Hollandse kalfswang

Tovább

Terre & mer

Tovább

SVIČKOVA

Tovább

Stoofvlees

Tovább

Fiaker-Gulasch

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból