Hozzávalók

  • 1-2 dl olíva olaj
  • 20 dkg bébi polip
  • 20 dkg tintahal
  • 50 dkg fekete kagyló
  • 20 dkg garnélarák
  • 1 tk. oregano
  • 1 ek. borecet
  • bors
  • 3-4 szál angolzeller
  • 1 dl fehérbor
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 fej citrom
Adag 4

Marinált tenger gyümölcsei

A bébi polipot kislábasba helyezzük, sárgarépával, vöröshagymával, egy fél citrommal és egy szál zellerrel. Felengedjük vízzel és körülbelül egy óra alatt puhára főzzük majd a főző lében hagyjuk kihűlni. Összevágjuk 1-1.5 cm es darabokra.
A feketekagylókat egy lábasban tesszük, meglocsoljuk fehérborral, letakarjuk és 10-20 perc alatt meg pároljuk. Kihűlés után megpucoljuk.
A tintahalakat megpucoljuk, grillen megsütjük. Karikára vagy csíkokra vágjuk.
A garnélarákokat kevés olajon enyhén megpirítjuk, megpucoljuk.
A szárzellert apró kockákra vágjuk.
Az előkészített hozzávalókat egy nagy tálba összekeverjük borecettel, citromlével, olívaolajjal, sóval, borssal, oregánóval. Lehetőség szerint legalább 1-2 órára hűtőbe helyezzük, után ízesítjük, majd tálaljuk.

Receptek

Éjféli falatkák: alufóliában sült krumpli garnélarákkal és céklával

Tovább

Gratinált osztriga pezsgőhabbal

Tovább

Rákos-marhás kenyérfalatkák

Tovább

A homár feldarabolása

Tovább

Pontykrém wrapban

Tovább

Ponty zöldségcsíkokkal

Tovább

Kardhal teriyaki steak grillen sütve, mentás uborkasalátával és zöldcitromos kókusztejkrémmel

Tovább

Hal Vezuviana módra

Tovább

Haltekercs pestoval

Tovább

Halászlé

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metrokaracsony.hu

Ismerd a METRO karácsonyi kínálatát

Meríts ötleteket ünnepi receptjeink közül, ismerd meg karácsonyi praktikáinkat és áruházaink ünnepi kínálatát