Hozzávalók

  • 5 dkg vaj
  • 0.5 kg cékla
  • 25 g shalotta
  • 1 db füstölt pisztráng
  • 1 db narancs
  • ¼ édeskömény
  • 1-2 szál szárzeller
  • 500 ml tejföl
  • bors
Adag 4

Narancsos céklaleves, füstölt pisztránggal

A céklákat meghámozzuk, kevés vajjal fóliába csomagoljuk és sütőben megsütjük.
A pisztrángot lefilézzük. A megmaradt halrészekből édesköménnyel, szárzellerrel alaplét főzünk. A finomra vágott shalotta hagymát vajon megpároljuk, rátesszük az összedarabolt elősütött céklát és vízzel, hal alaplével, reszelt narancshéjjal, borssal, sóval felfőzzük. Tejföllel és a füstölt halfilével tálaljuk.

Receptek

Éjféli falatkák: alufóliában sült krumpli garnélarákkal és céklával

Tovább

Gratinált osztriga pezsgőhabbal

Tovább

Rákos-marhás kenyérfalatkák

Tovább

A homár feldarabolása

Tovább

Pontykrém wrapban

Tovább

Ponty zöldségcsíkokkal

Tovább

Kardhal teriyaki steak grillen sütve, mentás uborkasalátával és zöldcitromos kókusztejkrémmel

Tovább

Hal Vezuviana módra

Tovább

Haltekercs pestoval

Tovább

Halászlé

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metrokaracsony.hu

Ismerd a METRO karácsonyi kínálatát

Meríts ötleteket ünnepi receptjeink közül, ismerd meg karácsonyi praktikáinkat és áruházaink ünnepi kínálatát