Hozzávalók

  • 400 g ördögszekér-laskagomba,
  • 1 salotta,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 1,2 kg sütni való burgonya,
  • 2 szelet toastkenyér,
  • 1 evőkanál vaj,
  • petrezselyem, só
Elkészítési idő 50 perc
Adag 6

Ördögszekérgombás burgonyagombócok

  1. Vágjuk apróra a gombát…
  2. …a salottát és a fokhagymát,…
  3. …és pirítsuk meg kevés olajon.
  4. Aprítsuk fel a toastkenyeret is, és vajon süssük aranybarnára.
  5. Hámozzuk meg a burgonyát, majd főzzük meg és törjük össze a felét.
  6. A másik felét reszeljük egy konyharuhára.
  7. Facsarjuk ki a konyharuhába reszelt krumplit, de fogjuk fel a levét.
  8. Ezután minden összetevőt keverjünk össze, majd adjuk hozzá a krumplilében lerakódott keményítőt. Sózzuk ízlés szerint.
  9. Formáljunk a masszából kis gombócokat fagylaltkanállal…
  10. …vagy kézzel.
  11. Tegyük a gombócokat forrásbanlévő vízbe.
  12. Amint a gombócok felemelkednek a felszínre, elkészültek, tálalhatjuk.

Receptek

SARAMURĂ DE CRAP CU MĂMĂLIGĂ

Tovább

Sopa Mallorquina

Tovább

BoLuo gulao xiaqiu

Tovább

Polędwica na purée chrzanowo

Tovább

HIN HTOTE FINOMSÁG

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

Sáfrányos kagylóleves

Tovább

Bélszín steak „wellington” gomba ragus vajas kosárban kelbimbóval

Tovább

Áfonyás kalács

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból