Hozzávalók

  • 50 dkg sertésoldalas,
  • 8 dkg aszalt szilva,
  • 3 dkg friss gyömbér,
  • 3 gerezd fokhagyma,
  • 5 evőkanál szójaszósz,
  • 2 evőkanál cukor,
  • 1 teáskanál kínai ötfűszer-keverék,
  • 20 dkg jázminrizs,
  • 2 evőkanál szezámmag,
  • 1 evőkanál szezámolaj,
  • 3 evőkanál almaecet
Elkészítési idő 90 perc
Adag 4

Ötfűszeres oldalas szezámos rizzsel

Szezámos rizs
A rizst hideg folyó vízzel egy szűrőben átmossuk, majd egy lábosba tesszük, felöntjük 1,5X-ös mennyiségű forró vízzel, és lefedve nagyon alacsony lángon készre pároljuk kb. fél óra alatt. Ha elkészült egy húsvillával átkeverjük, megszórjuk a szezámmaggal, és meglocsoljuk a szezámolajjal. Tálalásig melegen tartjuk.

Az kicsontozott összevágott sertésoldalast jól bedörzsöljük az ötfűszer-keverékkel.
Egy wokban, vagy magas falú serpenyőben kevés olajon a húsok minden oldalát megpirítjuk, majd kivesszük, és félretesszük. A visszamaradt zsíron a cukorral karamellt készítünk, felöntjük a szójaszósszal, ecettel, egy kevés vízzel. Visszatesszük bele a húsokat, hozzáadjuk az aszalt szilvát, szeletelt gyömbért, és az egész fokhagyma gerezdeket. Ügyeljünk rá, hogy mindig annyi víz legyen rajta, ami épphogy ellepi. Ha már érezzük, hogy a hús kezd puhulni, pároljuk el róla a vizet és hagyjuk, hogy a visszamaradt szósz sűrű masszává forrjon, és ragadjon a húsra.
Ha elkészült a szezámos rizzsel tálaljuk.

Receptek

MUGHLAI GYÖMBÉRES CSIRKE

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

MILÁNÓI RIZOTTÓ VELŐS CSONTTAL

Tovább

Uzbek plov

Tovább

Zachtgegaarde Hollandse kalfswang

Tovább

Terre & mer

Tovább

SVIČKOVA

Tovább

Stoofvlees

Tovább

Fiaker-Gulasch

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból