Hozzávalók

Hozzávalók 4 dl-es üveghez:

  • 1 közepes jégcsapretek
  • 1 dl 10%-os ecet
  • 2,5 dl víz
  • 1 teáskanál só
  • 1-2 evőkanál méz
  • 1 teáskanál koriandermag
  • 1 kávéskanál szemes zöld bors
  • a tojáskrémhez:
  • 4 keményre főtt tojás
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 1 evőkanál tejföl
  • frissen őrölt bors
  • 1 teáskanál aprított lila hagyma

A tálaláshoz:

  • petrezselyemlevelek
  • lilahagyma
  • péksütemény
Elkészítési idő Kb. 45 perc+ a pácolás ideje
Adag 3 főre

Pácolt jégcsapretek tojáskrémmel

Könnyed finomság az ünnepi asztalra.

A retket megmossuk, 1/2 cm-es karikákra szeljük.

Kisebb lábasba öntjük a vizet, az ecetet, a sót és a magokat, majd addig melegítjük, amíg a só el nem olvad benne. A mézzel édesítjük, elkeverjük, és a retekre öntjük. Kihűtjük, néhány órát állni hagyjuk.

A tojáskrém hozzávalóit villával vagy késes aprítóval összedolgozzuk.

A retket a tojáskrémmel és péksüteménnyel tálaljuk, petrezselyemmel és hagymaszeletekkel díszítjük.

 

Receptek

SARAMURĂ DE CRAP CU MĂMĂLIGĂ

Tovább

Sopa Mallorquina

Tovább

BoLuo gulao xiaqiu

Tovább

Polędwica na purée chrzanowo

Tovább

HIN HTOTE FINOMSÁG

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

Sáfrányos kagylóleves

Tovább

Bélszín steak „wellington” gomba ragus vajas kosárban kelbimbóval

Tovább

Áfonyás kalács

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból