Hozzávalók

  • 80 dkg csirkecomb
  • 35 dkg gömbölyűszemű rizs
  • 10 dkg zöldborsó
  • 4 ek. olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kaliforniai vagy kápia paprika
  • 5 dl csirkehúsleves
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 2 g sáfrány
  • 1-2 ág friss kakukkfű
  • 1 friss babérlevél
  • 1 ek. petrezselyem
  • 1 kk. só
  • 1 cs.törött bors
  • 50 dkg tenger gyümölcsei mix
  • 2 db citrom
Adag 4

Paella

Egy serpenyőben kevés olíva olajon a csirkehúst arany barnára pirítjuk, majd félretesszük. A serpenyőben visszamaradt olíván megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, zúzott, fokhagymát. Rátesszük a rizst és pár percig együtt pirítjuk, sózzuk, majd felöntjük a fehérborral és a csirkehúslevessel. Hozzáadjuk a felkockázott paprikát, zöldborsót és a fűszereket, majd a pirított csirkerészeket. Jól összekeverjük majd fedő alatt kb. 10 percig pároljuk. Hozzátesszük a tenger gyümölcseit, megszórjuk finomra vágott petrezselyem zölddel és lefedve újabb 10 percig pároljuk. Citrom gerezdekkel díszítve tálaljuk.

Receptek

MUGHLAI GYÖMBÉRES CSIRKE

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

MILÁNÓI RIZOTTÓ VELŐS CSONTTAL

Tovább

Uzbek plov

Tovább

Zachtgegaarde Hollandse kalfswang

Tovább

Terre & mer

Tovább

SVIČKOVA

Tovább

Stoofvlees

Tovább

Fiaker-Gulasch

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból