Hozzávalók

  • 1 kg sütőtök
  • ½ ananász
  • 2 db chili
  • 1 kis fej lilahagyma
  • tengeri só
  • olívaolaj
  • 5 dkg vaj
  • őrölt koriander
  • 1 csirke alaplé
Adag 4

Paprikás-ananászos sütőtök leves

A sütőtököt félbevágjuk, magját kikaparjuk és forró, 180 fokos sütőben barnára sütjük. Az ananászt megtisztítjuk, pár vékony szeletet levágunk belőle, majd serpenyőben, kevés vajon mindkét oldalán barnára sütjük és félretesszük. A maradék ananászt felkockázzuk és 3 dkg vajon egy fazékban megpirítjuk. A chilit felkarikázzuk, és az ananászhoz adjuk. Tovább pirítjuk pár percig, majd egy liter csirke alaplével felöntjük. Hozzáadjuk a megsült tök húsát, ízesítjük korianderrel és fedővel lefedve 15 percig főzzük. Leturmixoljuk, vagy botmixerrel pürésítjük, apró lukú szitán leszűrjük, és igény szerint sózzuk. Tálaláskor meglocsoljuk olívaolajjal és a tetejére tesszük a megsütött ananászt.

Receptek

SARAMURĂ DE CRAP CU MĂMĂLIGĂ

Tovább

Sopa Mallorquina

Tovább

BoLuo gulao xiaqiu

Tovább

Polędwica na purée chrzanowo

Tovább

HIN HTOTE FINOMSÁG

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

Sáfrányos kagylóleves

Tovább

Bélszín steak „wellington” gomba ragus vajas kosárban kelbimbóval

Tovább

Áfonyás kalács

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból