Hozzávalók

2 l vizet felteszünk forrni, majd beletesszük a kagylókat és miután kinyíltak, szűrőkanállal kiszedjük egy tálba. Ha kihűlt kiszedjük a kagylóhúsokat. A paradicsomot leforrázzuk, héját lehúzzuk, magját kikaparjuk és a húsát kockára vágjuk. A sárgarépát és a zellert meghámozzuk és lereszeljük. Egy lábasban kevés olívaolajat melegítünk, rátesszük a zöldségeket és lassan 10 percig pirítjuk. Felöntjük a fehérborral és rászűrjük azt a levet, amiben a kagyló főtt. Felforraljuk, ha kell megsózzuk, majd beletesszük a paradicsomot és a kagylóhúst.
Összeforraljuk, és legvégül megszórjuk frissen vágott petrezselyemmel.

Adag 4

Paradicsomos kagylóleves

  • 1 kg feketekagyló
  • fél kg paradicsom
  • 1 szál sárgarépa
  • ½ zeller
  • tengeri só
  • olívaolaj
  • 2 dl könnyű száraz fehérbor
  • 1 csokor petrezselyem

Receptek

Bacalhau confitado

Tovább

BoLuo gulao xiaqiu

Tovább

Hotate no saute

Tovább

Terre & mer

Tovább

Éjféli falatkák: alufóliában sült krumpli garnélarákkal és céklával

Tovább

Gratinált osztriga pezsgőhabbal

Tovább

Rákos-marhás kenyérfalatkák

Tovább

A homár feldarabolása

Tovább

Pontykrém wrapban

Tovább

Ponty zöldségcsíkokkal

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból