Hozzávalók

2 l vizet felteszünk forrni, majd beletesszük a kagylókat és miután kinyíltak, szűrőkanállal kiszedjük egy tálba. Ha kihűlt kiszedjük a kagylóhúsokat. A paradicsomot leforrázzuk, héját lehúzzuk, magját kikaparjuk és a húsát kockára vágjuk. A sárgarépát és a zellert meghámozzuk és lereszeljük. Egy lábasban kevés olívaolajat melegítünk, rátesszük a zöldségeket és lassan 10 percig pirítjuk. Felöntjük a fehérborral és rászűrjük azt a levet, amiben a kagyló főtt. Felforraljuk, ha kell megsózzuk, majd beletesszük a paradicsomot és a kagylóhúst.
Összeforraljuk, és legvégül megszórjuk frissen vágott petrezselyemmel.

Adag 4

Paradicsomos kagylóleves

  • 1 kg feketekagyló
  • fél kg paradicsom
  • 1 szál sárgarépa
  • ½ zeller
  • tengeri só
  • olívaolaj
  • 2 dl könnyű száraz fehérbor
  • 1 csokor petrezselyem

Receptek

Éjféli falatkák: alufóliában sült krumpli garnélarákkal és céklával

Tovább

Gratinált osztriga pezsgőhabbal

Tovább

Rákos-marhás kenyérfalatkák

Tovább

A homár feldarabolása

Tovább

Pontykrém wrapban

Tovább

Ponty zöldségcsíkokkal

Tovább

Kardhal teriyaki steak grillen sütve, mentás uborkasalátával és zöldcitromos kókusztejkrémmel

Tovább

Hal Vezuviana módra

Tovább

Haltekercs pestoval

Tovább

Halászlé

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metrokaracsony.hu

Ismerd a METRO karácsonyi kínálatát

Meríts ötleteket ünnepi receptjeink közül, ismerd meg karácsonyi praktikáinkat és áruházaink ünnepi kínálatát