Hozzávalók

  • 25 dkg mirelit
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg burgonya
  • 2 dl tejszín
  • szerecsendió
  • őrölt feketebors
  • 3 dkg vaj
Adag 4

Parajkrém leves

A parajt kiolvasztjuk, a fokhagymát összezúzzuk és a megtisztított burgonyát kockára vágjuk. A fokhagymát kevés vajon megpirítjuk, rátesszük a parajt amit szintén kissé megpárolunk. Felöntjük másfél liter vízzel, hozzáadjuk a burgonyát és ízlés szerint sózzuk. Addig főzzük, míg a burgonya puhára nem fő, ekkor hozzáöntjük a tejszínt és összeturmixoljuk. Újra forralunk rajta egyet, ízesítjük kevés borssal és frissen őrölt szerecsendióval.
Tálaláskor tehetünk bele apró kockára vágott camembertet, amivel még különlegesebbé tehetjük.

Receptek

Sáfrányos kagylóleves

Tovább

Bélszín steak „wellington” gomba ragus vajas kosárban kelbimbóval

Tovább

Áfonyás kalács

Tovább

Creme Bruleé erdei gyümölcsökkel

Tovább

Éjféli falatkák: Kecskesajt-mártogatós zöldségekkel

Tovább

Málnás tiramisu

Tovább

Sütőtök pite – narancsszínű ízbomba

Tovább

Tök latte macchiato

Tovább

Rétegzett édesburgonya süti

Tovább

Burgonyatorta köretnek

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metrokaracsony.hu

Ismerd a METRO karácsonyi kínálatát

Meríts ötleteket ünnepi receptjeink közül, ismerd meg karácsonyi praktikáinkat és áruházaink ünnepi kínálatát