Hozzávalók

  • 25 dkg mirelit
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg burgonya
  • 2 dl tejszín
  • szerecsendió
  • őrölt feketebors
  • 3 dkg vaj
Adag 4

Parajkrém leves

A parajt kiolvasztjuk, a fokhagymát összezúzzuk és a megtisztított burgonyát kockára vágjuk. A fokhagymát kevés vajon megpirítjuk, rátesszük a parajt amit szintén kissé megpárolunk. Felöntjük másfél liter vízzel, hozzáadjuk a burgonyát és ízlés szerint sózzuk. Addig főzzük, míg a burgonya puhára nem fő, ekkor hozzáöntjük a tejszínt és összeturmixoljuk. Újra forralunk rajta egyet, ízesítjük kevés borssal és frissen őrölt szerecsendióval.
Tálaláskor tehetünk bele apró kockára vágott camembertet, amivel még különlegesebbé tehetjük.

Receptek

SARAMURĂ DE CRAP CU MĂMĂLIGĂ

Tovább

Sopa Mallorquina

Tovább

BoLuo gulao xiaqiu

Tovább

Polędwica na purée chrzanowo

Tovább

HIN HTOTE FINOMSÁG

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

Sáfrányos kagylóleves

Tovább

Bélszín steak „wellington” gomba ragus vajas kosárban kelbimbóval

Tovább

Áfonyás kalács

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból