Hozzávalók

  • 4-6 db piros és zöld kaliforniai paprika
  • 20 dkg rizs
  • 4 dl paradicsomlé
  • 2 ek. paradicsompüré
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • ½ csokor menta
  • ½ csokor petrezselyem
  • ½ csokor kapor
  • feketebors
  • zsemlemorzsa
  • 2,5 dl olívaolaj
Adag 4

Piperiesz jemisztesz – rizzsel töltött paprika

Az olívaolaj felét felforrósítjuk, beletesszük a finomra vágott vöröshagymát és kissé megpirítjuk. Hozzáadjuk a rizst, a finomra aprított zöldfűszereket és pár perc alatt átforgatjuk. Ráöntünk 3 dl paradicsomlevet, 2 dl vizet, elkeverjük benne a paradicsompürét, sózzuk, borsozzuk és kevergetve felforraljuk. Takaréklángon, puhára főzzük. A paprika tetejét levágjuk, erét és a magjait kikaparjuk. Beletöltjük a megpárolt rizst és tepsibe vagy – nem műanyag fülű – lábasba állítjuk. Meglocsoljuk a maradék paradicsomlével és olívaolajjal, majd megszórjuk zsemlemorzsával. 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a paprika puhára nem sül. Önálló fogásként, de grillezett húsok köreteként is fogyaszthatjuk.

Receptek

SARAMURĂ DE CRAP CU MĂMĂLIGĂ

Tovább

Sopa Mallorquina

Tovább

BoLuo gulao xiaqiu

Tovább

Polędwica na purée chrzanowo

Tovább

HIN HTOTE FINOMSÁG

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

Sáfrányos kagylóleves

Tovább

Bélszín steak „wellington” gomba ragus vajas kosárban kelbimbóval

Tovább

Áfonyás kalács

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból