Hozzávalók

  • 40 dkg apróbb gomba vegyesen, pl. shimejii gomba, rókagomba, vargánya
  • frissen őrölt bors
  • 5 dkg vaj
  • a tálaláshoz:
  • 4 szelet pirítós
Elkészítési idő 30 perc
Adag 4 főre

Pirított gomba

A gombát megtisztítjuk, leöblítjük, papírtörlőn leitatjuk róla a nedvességet.

A vajat wokban habzásig melegítjük. Beledobjuk a gombát, és nagy lángon néhány percig sütjük, amíg szép színt nem kap. Enyhén sózzuk, borsozzuk. Pirítósra szedjük, kevés vajjal is meglocsoljuk. Azonnal kínáljuk.

 

Tipp: friss, aprított petrezselyemzölddel megszórva még finomabb lesz.

Receptek

SARAMURĂ DE CRAP CU MĂMĂLIGĂ

Tovább

Sopa Mallorquina

Tovább

BoLuo gulao xiaqiu

Tovább

Polędwica na purée chrzanowo

Tovább

HIN HTOTE FINOMSÁG

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

Sáfrányos kagylóleves

Tovább

Bélszín steak „wellington” gomba ragus vajas kosárban kelbimbóval

Tovább

Áfonyás kalács

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból