Hozzávalók

  • 750 g kelbimbó,
  • 3 vöröshagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • kevés kakukkfű,
  • 150 g mandula,
  • 450 ml tej,
  • 700 ml zöldség alaplé,
  • 225 g kukoricakása (polenta),
  • 75 g frissen reszelt parmezán,
  • 1 evőkanál vaj,
  • 3 tojás,
  • 1 mozzarella,
  • só, bors, szerecsendió
Elkészítési idő 45 perc
Adag 6

Polenta

  1. Öblítsük le a kelbimbót, majd egy kis késsel szedjük szét levelekre.
  2. Szeleteljük vékonyra a hagymát, és vágjuk apróra a fokhagymát.
  3. Pirítsuk meg a mandulát némi vajon, tegyük rá a kelbimbót, a hagymát és a fokhagymát, majd keverjük össze. Ízesítsük a kakukkfűvel és a többi fűszerrel.
  4. Forraljuk fel a tejet és a zöldséglevet egy lábasban, ekkor szórjuk bele a polentát.
  5. Folyamatosan kavargassuk, amíg meg nem duzzad. Keverjük hozzá a parmezánt, a vajat és a tojást, majd fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval ízlés szerint.
  6. A zöldségek háromnegyedét helyezzük egy tepsibe.
  7. Öntsük rá a polentát.
  8. Vágjuk fel apróra a mozzarellát, és szórjuk a polentára. Süssük 180°C-on 40 percig.
  9. Helyezzük a maradék zöldséget a tetejére, majd tálaljuk.

Receptek

SARAMURĂ DE CRAP CU MĂMĂLIGĂ

Tovább

Sopa Mallorquina

Tovább

BoLuo gulao xiaqiu

Tovább

Polędwica na purée chrzanowo

Tovább

HIN HTOTE FINOMSÁG

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

Sáfrányos kagylóleves

Tovább

Bélszín steak „wellington” gomba ragus vajas kosárban kelbimbóval

Tovább

Áfonyás kalács

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból