Hozzávalók
A tésztához:
A töltelékhez:
Pozsonyi kifli
3 dl vízből, a cukorral szirupot főzünk. Beletesszük a mazsolát és a diót, összekeverjük, majd a tűzről levéve a többi hozzávalót is hozzáadjuk.
A tej felét meglangyosítjuk, kevés cukrot adunk hozzá, belemorzsoljuk az élesztőt és langyos helyen felfuttatjuk. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a felvert egész tojásokat, az élesztőt, a porcukrot, a sót, a tejet és a citrom reszelt héját. Kézzel gyorsan összedolgozzuk, dagasztjuk, majd nyújtódeszkán konyharuhával letakarva 2 órán át kelesztjük. Ezután kb 25-30 egyforma gombócra osztjuk. Kis háromszögekre nyújtjuk és a szélesebb végébe teszünk egy kanál diótölteléket. A tésztát feltekerjük, patkó alakúra formázzuk és tepsire vagy sütőlapra tesszük. Tetejét megkenjük egész tojással és háromnegyed órán át kelesztjük. Ezután újra megkenjük a tetejét, de már csak a tojás fehérjével. Hűtőbe tesszük fél órára, ettől lesz a tészta teteje márványos. Forró 190 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük
Iratkozz fel a hírlevélre!
Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.Igényelj METRO kártyát
A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.metro.hu
Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.
Meríts ötleteket friss katalógusainkból