Hozzávalók

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 5 dkg porcukor
  • 2 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • csipet só
  • 1 db citrom
  • a kenéshez 2 tojás

A töltelékhez:

  • 30 dkg darált dió
  • 20 dkg kristálycukor
  • 10 édes vagy kekszmorzsa
  • 1db citrom héja
  • 10 dkg mazsola
Adag 4

Pozsonyi kifli

3 dl vízből, a cukorral szirupot főzünk. Beletesszük a mazsolát és a diót, összekeverjük, majd a tűzről levéve a többi hozzávalót is hozzáadjuk.
A tej felét meglangyosítjuk, kevés cukrot adunk hozzá, belemorzsoljuk az élesztőt és langyos helyen felfuttatjuk. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a felvert egész tojásokat, az élesztőt, a porcukrot, a sót, a tejet és a citrom reszelt héját. Kézzel gyorsan összedolgozzuk, dagasztjuk, majd nyújtódeszkán konyharuhával letakarva 2 órán át kelesztjük. Ezután kb 25-30 egyforma gombócra osztjuk. Kis háromszögekre nyújtjuk és a szélesebb végébe teszünk egy kanál diótölteléket. A tésztát feltekerjük, patkó alakúra formázzuk és tepsire vagy sütőlapra tesszük. Tetejét megkenjük egész tojással és háromnegyed órán át kelesztjük. Ezután újra megkenjük a tetejét, de már csak a tojás fehérjével. Hűtőbe tesszük fél órára, ettől lesz a tészta teteje márványos. Forró 190 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük

Receptek

SARAMURĂ DE CRAP CU MĂMĂLIGĂ

Tovább

Sopa Mallorquina

Tovább

BoLuo gulao xiaqiu

Tovább

Polędwica na purée chrzanowo

Tovább

HIN HTOTE FINOMSÁG

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

Sáfrányos kagylóleves

Tovább

Bélszín steak „wellington” gomba ragus vajas kosárban kelbimbóval

Tovább

Áfonyás kalács

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból