Hozzávalók

  • 1,5 kg burgonya
  • 10 db tojás
  • 6 dl tejföl
  • 50 dkg parasztkolbász

Rakott krumpli

A rakott krumpli sikerültéhez nagyban hozzájárul (sőt, mi több: ezen múlik az egész siker) a kolbász minősége. Ez éppen olyan, mint a borral való főzés: rossz borral nem lehet főzni, csak minőségivel – éppígy a rakott krumpliban is fontos a kolbász minősége. Ne sajnáljuk rá tehát a pénzt.

  1. A burgonyát és a tojást sós vízben megfőzzük,a tojást megtisztítjuk és karikára vágjuk.
  2. A kolbászt egy pillanatra forró vízbe mártjuk, majd lehúzzuk a bôrét. Ezután vékonyan felkarikázzuk és serpenyőben kissé megpirítjuk.
  3. Egy tepsi aljára egy sor burgonyát, majd egy sor tojást teszünk. Megsózzuk, majd elosztjuk rajta a kolbászt, meglocsoljuk a zsírjával, és két dl tejfölt öntünk rá.
  4. Ezután újra egy sor tojás és a maradék burgonya következik. Újra megsózzuk és a tetején egyenletesen elosztjuk a maradék tejfölt.
  5. 180 fokos sütőben 40 perc alatt megsütjük.

Receptek

Kenyérmorzsás-paradicsomos csirkemell

Tovább

Kelbimbós csirkecombok

Tovább

Kávés-narancsos kacsamell

Tovább

Ír ürügulyás

Tovább

Húsos-juhtúrós polenta lasagne

Tovább

Húsgombóc leves paradicsommal

Tovább

Hortobágyi húsos palacsinta

Tovább

Hawaii csirkemell saláta

Tovább

Hátszínes tortilla falatok

Tovább

Gulyásleves

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metrobonusz.hu

Lépj be a METRO Bónusz Program világába!

Nagyszerű jutalmakat és kedvezményeket érhetsz el új hűségprogramunkban. Regisztrálj, és kezd el gyűjteni a pontokat minden vásárlással!