Hozzávalók

  • 1 liter joghurt vagy
  • 6 dl sűrű görög joghurt
  • 50 dkg mirelit ribizli
  • 10 dkg méz
  • 2 lime
  • menta

Ribizlis joghurthab

Ha normál joghurtot veszünk, akkor textilpelenkába vagy konyharuhába öntjük és fellógatva 2-3 óra alatt lecsöpögtetjük. A szobahőmérsékleten felolvasztott ribizlit a mézzel összeturmixoljuk. Hozzákeverjük a sűrű joghurthoz, ízesítjük a lime lereszelt héjával és kifacsart levével. Poharakba töltjük és hűtőben megdermesztjük. Fogyasztás előtt reszelhetünk még rá lime héjat és megszórhatjuk apróra vágott mentával.

Receptek

Sáfrányos kagylóleves

Tovább

Bélszín steak „wellington” gomba ragus vajas kosárban kelbimbóval

Tovább

Áfonyás kalács

Tovább

Creme Bruleé erdei gyümölcsökkel

Tovább

Éjféli falatkák: Kecskesajt-mártogatós zöldségekkel

Tovább

Málnás tiramisu

Tovább

Sütőtök pite – narancsszínű ízbomba

Tovább

Tök latte macchiato

Tovább

Rétegzett édesburgonya süti

Tovább

Burgonyatorta köretnek

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metrokaracsony.hu

Ismerd a METRO karácsonyi kínálatát

Meríts ötleteket ünnepi receptjeink közül, ismerd meg karácsonyi praktikáinkat és áruházaink ünnepi kínálatát