Hozzávalók

  • ​4-6 padlizsán
  • 1 dl olívaolaj
  • 4-6 evőkanál (bazsalikomos) balzsamecet
  • 3-4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 rozmaringág
  • frissen őrölt tarka bors
  • tört csili (elhagyható)
  • a tálaláshoz:
  • frissen facsart citromlé
Elkészítési idő 30 perc + pácolás
Adag 4 főre

Roston sült padlizsán

A padlizsánt megmossuk, és hosszában, kb. 2 cm, vastag szeletekre vágjuk.

Besózzuk, és 10-15 percig állni hagyjuk.

A rozmaringot kb. 1 cm-es darabokra vágjuk. Az olívaolajat elkeverjük a balzsamecettel, a fokhagymával, a rozmaringgal, ízesítjük sóval, borssal, csilivel.

A padlizsánt lecsepegtetjük, megtöröljük, a pácban forgatjuk, és 2-3 órára hűtőbe tesszük.

A pácból kiemelt szeleteket alaposan lecsepegtetjük, és faszénparázson készre sütjük. A páclével és/vagy frissen facsart citromlével meglocsolva tálaljuk. Fogyaszthatjuk köretként, de önmagában is finom.

 

Receptek

SARAMURĂ DE CRAP CU MĂMĂLIGĂ

Tovább

Sopa Mallorquina

Tovább

BoLuo gulao xiaqiu

Tovább

Polędwica na purée chrzanowo

Tovább

HIN HTOTE FINOMSÁG

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

Sáfrányos kagylóleves

Tovább

Bélszín steak „wellington” gomba ragus vajas kosárban kelbimbóval

Tovább

Áfonyás kalács

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból