sáfrányos rizottó

Hozzávalók

  • 30 dkg rizottórizs
  • 15 dkg póréhagyma​​
  • 1 dl fehérbor
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 dkg vaj
  • kb. 1,5 l húsalaplé
  • kb. 25 szál sáfrány
  • frissen őrölt bors
  • 6 dkg parmezán sajt reszelve
  • 3 dkg vaj

A tálaláshoz:

  • 1/2 csokor friss petrezselyemzöld aprítva
  • néhány szál sáfrány
Elkészítési idő 50 perc
Adag 4 főre

Bocuse d’Or magyarországi döntő kötelező alapanyagból: Sáfrányos rizottó

Az alaplébe morzsoljuk a sáfrányt, majd felmelegítjük. A póréhagymát alaposan megtisztítjuk, finomra aprítjuk, az összeolvasztott vajon és olívaolajon néhány percig dinszteljük. Hozzáadjuk a rizst, még néhány percig kevergetjük, majd ráöntjük a bort, és hagyjuk, hogy sisteregve elpárologjon. Ráöntünk 2 merőkanálnyi alaplevet. Amikor azt nagyjából felszívta, gyakori kevergetés mellett, folyamatosan pótoljuk a folyadékot, egészen addig, amíg a rizs „al dente” állagúra nem puhul. Közben, ha szükséges, sózzuk, borsozzuk. Végül a sajtot és a vajat is a rizottóhoz vegyítjük. Lefedve néhány percet pihentetjük, majd petrezselyemzölddel és sáfránnyal meghintve tálaljuk.​

Receptek

SARAMURĂ DE CRAP CU MĂMĂLIGĂ

Tovább

Sopa Mallorquina

Tovább

BoLuo gulao xiaqiu

Tovább

Polędwica na purée chrzanowo

Tovább

HIN HTOTE FINOMSÁG

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

Sáfrányos kagylóleves

Tovább

Bélszín steak „wellington” gomba ragus vajas kosárban kelbimbóval

Tovább

Áfonyás kalács

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból