Hozzávalók

  • 1 db hátsó sertéscsülök (kb. 2 kg)
  • 1 kg burgonya
  • 0,5 kg vöröshagyma
  • majoranna
  • 6 gerezd fokhagyma
  • só, egész köménymag
Adag 4

Sertéscsülök Pékné módra

  1. Az egész, csontos csülköt egy napra hideg, sós vízbe áztatjuk (1 l vízhez 3 dkg sót teszünk).
  2. Másnap kivesszük a vízből, szárazra töröljük és egy vékony késsel apró nyílásokat vágunk rajta, amelyekbe egész fokhagymagerezdeket tömködünk.
  3. Ezután besózzuk, megszórjuk köménymaggal, és tepsibe tesszük. Kevés alaplevet vagy vizet öntünk alá, fóliával letakarjuk és 180 fokos sütőben 2 órán át sütjük.
  4. Míg sül a hús, a burgonyát és a hagymát megtisztítjuk és egyforma cikkekre vágjuk. A kettôt összekeverjük, megsózzuk és megszórjuk majorannával.
  5. A húst kivesszük a sütőből, levesszük róla a fóliát és a tepsiben mellészórjuk a megfűszerezett, hagymás krumplit.
  6. Visszatoljuk a sütőbe és a hagymás krumplit időnként megkevergetve további egy órán keresztül sütjük – míg a burgonya, a hagyma és a csülök bőre ropogósra nem sül.

Savanyúság illik hozzá.

Receptek

MUGHLAI GYÖMBÉRES CSIRKE

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

MILÁNÓI RIZOTTÓ VELŐS CSONTTAL

Tovább

Uzbek plov

Tovább

Zachtgegaarde Hollandse kalfswang

Tovább

Terre & mer

Tovább

SVIČKOVA

Tovább

Stoofvlees

Tovább

Fiaker-Gulasch

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból