erdei gombás rizotto sirha budapest 2018 alapanyag

Hozzávalók

  • 400 g rizottó rizs
  • 1 l zöldség alaplé
  • 200 ml fehérbor (száraz)
  • 2 db sonkahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. vaj, só ízlés szerint
  • 180 g galambgomba
  • 140 g rókagomba (sárga)
  • 140 g vargányagomba
  • 3 ek. zsálya (finomra vágott, friss)
  • 80 g vaj
  • 140 g parmezán sajt (durvára reszelt)
  • 3 ek. olívaolaj
Elkészítési idő 60 perc
Adag 2 fő

Bocuse d’Or magyarországi döntő kötelező alapanyagból: Erdei gombás rizottó

A megtisztított gombákat egyforma méretűre vágjuk, sózzuk és egy serpenyőben kevés olívaolajon megpároljuk. Az alaplevet felforrósítjuk és melegen tartjuk.

Egy vastag falú edényben evőkanálnyi vajat két evőkanálnyi olívaolajjal felmelegítünk, az összeaprított sonkahagymát és a fokhagymát puhára pároljuk benne. Hozzáadjuk a (mosatlan!) rizst, üvegesre pirítjuk, majd felengedjük a borral, közben folyamatosan keverjük.

Miután a rizs a bort magába szívta, a forró alapléből kanalazunk a rizshez és megállás nélkül keverjük. Addig folytatjuk ezt a folyamatot, míg a rizsszemek al dentére főttek, vagy amíg az alaplé el nem fogy.

Ezen a ponton adjuk hozzá a gombát és a zöldfűszert a rizshez. Végül hozzákeverjük a vajat és a parmezánt. Az edényt a tűzről lehúzva lefedjük és 1-2 percig állni hagyjuk. Utána azonnal fogyasztjuk.

Receptek

SARAMURĂ DE CRAP CU MĂMĂLIGĂ

Tovább

Sopa Mallorquina

Tovább

BoLuo gulao xiaqiu

Tovább

Polędwica na purée chrzanowo

Tovább

HIN HTOTE FINOMSÁG

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

Sáfrányos kagylóleves

Tovább

Bélszín steak „wellington” gomba ragus vajas kosárban kelbimbóval

Tovább

Áfonyás kalács

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból