Hozzávalók

  • 1,5 kg szűzpecsenye,
  • 6 ág rozmaring,
  • 2 tojásfehérje,
  • 2 kg durva szemű tengeri só,
  • 300 g ördögszekér-laskagomba,
  • 1 vöröshagyma,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 100 g toastkenyér, héj nélkül,
  • 2 evőkanál brunoise-ra vágott zöldség,
  • 1 fekete szarvasgomba,
  • 50 g vaj,
  • 4 szál petrezselyem,
  • olívaolaj, só, bors
Elkészítési idő 90 perc
Adag 6

Sókéregben sült sertésszűz szarvasgombával töltve

  1. A töltelékhez: kockázzuk apróra a laskagombát. Aprítsuk fel a hagymát és a fokhagymát. Vágjuk kis kockákra a toast kenyeret.
  2. Enyhén dinszteljünk meg a gombát némi olívaolajban, tegyük hozzá a hagymát és a fokhagymát, majd fűszerezzük.
  3. Ezután adjuk hozzá a brunoise-ra vágott zöldségeket, a vajat és a tostkenyeret, és enyhén süssük át a serpenyő tartalmát.
  4. Végezetül szórjuk meg a lereszelt szarvasgombával és némi felaprított petrezselyemmel.
  5. Tisztítsuk meg a zsírtól a szűzpecsenyét, és vágjunk egy nyílást a közepére.
  6. Töltsük meg a nyílást a töltelékkel, majd dörzsöljünk bele egy kis olívaolajat.
  7. Enyhén pirítsuk meg minden oldalról a húst
  8. Verjük krémesre a tojásfehérjét, és keverjük el a tengeri sóval.
  9. Egy tepsiben a massza egyharmadából tegyük le a sókéreg alapját, és helyezzük rá a húst, valamint a rozmaringot.
  10. A maradék sómasszával fedjük be a húst. Süssük 160°C-os sütőben 25 percig (a szűzpecsenye maghőmérséklete 65°C legyen).
  11. Éles késsel óvatosan vágjuk fel és távolítsuk el a sókérget.
  12. Fejtsük le a rátapadt sót a szűzpecsenyéről, és szeleteljük fel.

Tipp: Tálaláskor reszeljünk még egy kis szarvasgombát a húsra.

Borajánlat: Az omlós szűzpecsenye legjobb kísérője egy gyümölcsös, fűszeres pinot noir, például egy pommard-i premier cru. Pommard a Côte de Beaune északi részén fekszik, és a burgundiai borvidék része. Szinte csak pinot noirt termesztenek errefelé. A pommard-i borok sötétebbek, intenzívebbek és testesebbek a Côte de Beaune többi boránál, és fiatalon rendkívül tanninosak.

Receptek

MUGHLAI GYÖMBÉRES CSIRKE

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

MILÁNÓI RIZOTTÓ VELŐS CSONTTAL

Tovább

Uzbek plov

Tovább

Zachtgegaarde Hollandse kalfswang

Tovább

Terre & mer

Tovább

SVIČKOVA

Tovább

Stoofvlees

Tovább

Fiaker-Gulasch

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból