Sütőtökkrémleves

Hozzávalók

  • 1 kisebb sütőtök
  • 2 sárgarépa
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • kevés olaj
  • 1 dl tejszín
  • 2 dl paradicsomlé
  • húslevesalaplé
  • frissen őrölt bors
  • őrölt csili (elhagyható)
  • őrölt gyömbér
  • tökmagolaj
  • pirított tökmag
Elkészítési idő 90 perc
Adag 4 főre

Sütőtökkrémleves

A zöldségféléket megtisztítjuk, a sütőtök belső, magos részét eltávolítjuk. Kisebb szeletekre vágjuk, és a hosszában kettévágott sárgarépával, valamint a keresztben félbevágott fokhagymával együtt készre sütjük.

Az olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a sült tökhúst, a sárgarépát, belenyomjuk a fokhagymát. Felöntjük a tejszínnel, a paradicsomlével és annyi alaplével, amilyen sűrű levest szeretnénk. Ízesítjük sóval, borssal, csilivel, gyömbérrel, összefőzzük, és pár percig rotyogtatjuk. A tűzről levéve botmixerrel nagyjából pürésítjük – nem baj, ha marad benne néhány zöldségdarab. Újra felforraljuk, utánízesítjük.

Tálaláskor meglocsoljuk kevés tökmagolajjal, és pirított tökmaggal hintjük meg.

Receptek

SARAMURĂ DE CRAP CU MĂMĂLIGĂ

Tovább

Sopa Mallorquina

Tovább

BoLuo gulao xiaqiu

Tovább

Polędwica na purée chrzanowo

Tovább

HIN HTOTE FINOMSÁG

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

Sáfrányos kagylóleves

Tovább

Bélszín steak „wellington” gomba ragus vajas kosárban kelbimbóval

Tovább

Áfonyás kalács

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból