Hozzávalók

  • 60 dkg marha hátszín
  • 4 db szárított chili
  • 1 tk. szecsuáni bors
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg friss gyömbér
  • 1 tk. paradicsom püré
  • 0,5 dl sötét szójaszósz
  • 1 jégcsapretek
  • 1 póréhagyma
  • 1 sárgarépa
  • 1 ek. barna cukor

Szecsuáni szárított marha

A húsból vékony csíkokat vágunk és bepácoljuk szójával, chilivel, gyömbérrel, fokhagymával. Forró serpenyőben kevés olajon pirítjuk a húst, úgy hogy a képződő levet mindig leöntjük róla.
Ha már elég száraz hozzáadjuk a cukrot, paradicsompürét, szójaszószt, fűszereket és rá karammellizáljuk. A végén julienne gyömbérrel, retekkel, répával, póréval keverjük össze.

Receptek

Sáfrányos kagylóleves

Tovább

Bélszín steak „wellington” gomba ragus vajas kosárban kelbimbóval

Tovább

Bárány csülök, magvas, narancsos tabuleval (menta, koriander)

Tovább

Sertésszűz, édeskömény veloutéeval, céklás rizottóval

Tovább

Éjféli falatkák: Sült marhaszelet parmezán kosárban

Tovább

Sertéshúsos pite bárányhús filével

Tovább

Töltött borjúhús

Tovább

Kenyérmorzsás-paradicsomos csirkemell

Tovább

Kelbimbós csirkecombok

Tovább

Kávés-narancsos kacsamell

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metrokaracsony.hu

Ismerd a METRO karácsonyi kínálatát

Meríts ötleteket ünnepi receptjeink közül, ismerd meg karácsonyi praktikáinkat és áruházaink ünnepi kínálatát