szederfagylaltos_pohárkrém

Hozzávalók

  • 40 dkg fekete szeder
  • kb. 10 dkg cukor
  • néhány csepp frissen facsart citromlé
  • 20 dkg natúr görög joghurt
  • 2 dl habtejszín
  • 1 evőkanál gyümölcslikőr

A krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 1,5 dl habtejszín
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 6 dkg porcukor

A tálaláshoz:

  • szeder
  • cukrozott narancshéj
Elkészítési idő 2 óra + a hűtési idő
Adag 4-5 személyre

Szederfagylaltos pohárkrém

A gyümölcsöt megmossuk, lecsöpögtetjük, majd a cukorral és a citromlével összeturmixoljuk, és nagyobb lyukú szűrőn átpasszírozzuk. Hozzáadjuk a likőrt, a joghurtot, a tejszínt, és néhány órára hűtőbe tesszük, alaposan lehűtjük. Ezután fagylaltgéppel kikevertetjük, tálalásig mélyhűtőben tároljuk.

A mascarponét kézi mixerrel alaposan összedolgozzuk a porcukorral és a vaníliával. Óvatosan összeforgatjuk a habbá vert tejszínnel. Hűtőbe tesszük.

Tálaláskor tetszés szerint poharakba rétegezzük a fagylaltot, a gyümölcsöt és a krémet. A tetejüket megszórjuk cukrozott narancshéjjal, és azonnal tálaljuk.

Receptek

SARAMURĂ DE CRAP CU MĂMĂLIGĂ

Tovább

Sopa Mallorquina

Tovább

BoLuo gulao xiaqiu

Tovább

Polędwica na purée chrzanowo

Tovább

HIN HTOTE FINOMSÁG

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

Sáfrányos kagylóleves

Tovább

Bélszín steak „wellington” gomba ragus vajas kosárban kelbimbóval

Tovább

Áfonyás kalács

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból