Hozzávalók

  • 1 vöröshagyma
  • kevés olaj
  • 1 sárgarépa
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 1 kisebb karalábé
  • 1/4 zellergumó
  • 1/2 cukkini
  • 10 dkg zöldborsó
  • 1 kápia paprika
  • házi ételízesítő
  • 2-3 paradicsom
  • 20 dkg gyufametélt tészta

a tálaláshoz:

  • aprított petrezselyemzöld
Elkészítési idő 1 óra
Adag 4 személyre

Tavaszi zöldségleves

Könnyed és gyors ebéd vagy vacsora. Nagyon egészséges is!

A zöldségeket megtisztítjuk, a cukkini belső, magos részét eltávolítjuk. A hagymát, a gyökérzöldségeket, a cukkinit és a paprikát apró kockákra vágjuk.

A felhevített olajon megdinszteljük a hagymát, a paradicsom kivételével hozzáadjuk az összes zöldséget, és néhány percig pirítjuk. Felöntjük vízzel, ízesítjük sóval és ételízesítővel. Felforraljuk, majd a zöldségek puhulásáig főzzük. Közben egy másik lábasban kifőzzük a tésztát, leöblítjük, leszűrjük.

A kész levesbe tesszük a meghámozott, karikákra vágott paradicsomot, a tésztát, és pár percig még rotyogtatjuk. Aprított petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.

 

Receptek

SARAMURĂ DE CRAP CU MĂMĂLIGĂ

Tovább

Sopa Mallorquina

Tovább

BoLuo gulao xiaqiu

Tovább

Polędwica na purée chrzanowo

Tovább

HIN HTOTE FINOMSÁG

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

Sáfrányos kagylóleves

Tovább

Bélszín steak „wellington” gomba ragus vajas kosárban kelbimbóval

Tovább

Áfonyás kalács

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból