Hozzávalók

  • 1 kg gyalult tök
  • 1 csokor kapor
  • 1 mk fûszerpaprika
  • 2 dl tejföl
  • 0,5 l tej
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • olaj
  • 1 ek liszt
  • kristálycukor
  • 10%-os ecet
Adag 4

Tökfőzelék

 

  1. A hagymát finomra vágjuk, és az olajon üvegesre pirítjuk. Megszórjuk fűszerpaprikával, rátesszük a tököt és kissé megfonnyasztjuk.
  2. Felöntjük a tejjel, ízesítjük sóval, 1 ek ecettel és kevés cukorral.
  3. Összeforraljuk, majd besűrítjük a liszttel simára kevert tejföllel. Mivel a tök nagyon zsenge zöldség, 10 percnél tovább nem érdemes főzni, mert könnyen szétfő.
  4. A főzeléket a legvégén megszórjuk apróra vágott friss kaporral és olajon sült tükörtojással tálaljuk.

 

Receptek

SARAMURĂ DE CRAP CU MĂMĂLIGĂ

Tovább

Sopa Mallorquina

Tovább

BoLuo gulao xiaqiu

Tovább

Polędwica na purée chrzanowo

Tovább

HIN HTOTE FINOMSÁG

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

Sáfrányos kagylóleves

Tovább

Bélszín steak „wellington” gomba ragus vajas kosárban kelbimbóval

Tovább

Áfonyás kalács

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból