Hozzávalók

  • 1 kg gyalult tök
  • 1 csokor kapor
  • 1 mk fûszerpaprika
  • 2 dl tejföl
  • 0,5 l tej
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • olaj
  • 1 ek liszt
  • kristálycukor
  • 10%-os ecet
Adag 4

Tökfőzelék

 

  1. A hagymát finomra vágjuk, és az olajon üvegesre pirítjuk. Megszórjuk fűszerpaprikával, rátesszük a tököt és kissé megfonnyasztjuk.
  2. Felöntjük a tejjel, ízesítjük sóval, 1 ek ecettel és kevés cukorral.
  3. Összeforraljuk, majd besűrítjük a liszttel simára kevert tejföllel. Mivel a tök nagyon zsenge zöldség, 10 percnél tovább nem érdemes főzni, mert könnyen szétfő.
  4. A főzeléket a legvégén megszórjuk apróra vágott friss kaporral és olajon sült tükörtojással tálaljuk.

 

Receptek

Sütőtök pite – narancsszínű ízbomba

Tovább

Tök latte macchiato

Tovább

Kelbimbó joghurttal

Tovább

Káposztás cvekedli

Tovább

Joghurtos zöldbab főzelék

Tovább

Joghurtos tejszínpuding friss eperrel

Tovább

Illatos hagymás rizs

Tovább

Guacamole

Tovább

Gránátalmás cous-cous saláta

Tovább

Görög lencseleves

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metrobonusz.hu

Lépj be a METRO Bónusz Program világába!

Nagyszerű jutalmakat és kedvezményeket érhetsz el új hűségprogramunkban. Regisztrálj, és kezd el gyűjteni a pontokat minden vásárlással!