Hozzávalók

  • 1 borjúszegy (kb. 1,2 kg),
  • 2 vöröshagyma,
  • 100 g száraz fehér kenyér,
  • 1 köteg petrezselyem,
  • 100 g dió,
  • 100 g aszalt áfonya,
  • 250 ml tej,
  • 1 evőkanál magos dijoni mustár,
  • 1 tojás,
  • 500 g gyökérzöldség,
  • 500 ml borjúalaplé,
  • szerecsendió, bors, só
Elkészítési idő 150 perc
Adag 6

Töltött borjúszegy

  1. A töltelékhez daraboljuk fel a diót, és enyhén pirítsuk meg serpenyőben.
  2. Kockázzuk fel a hagymát, és kevés vajon pároljuk üvegesre.
  3. Öntsük rá a tejet, és melegítsük fel.
  4. Vágjuk apró kockákra a fehér kenyeret, …
  5. … tegyük a serpenyőbe a tejhez és a hagymához, majd vegyük le a tűzhelyről.
  6. Tegyük bele a diót és az aszalt áfonyát.
  7. Adjuk hozzá a felaprított petrezselymet és a mustárt is.
  8. Keverjük bele a tojást, majd fűszerezzük a keveréket sóval, borssal és frissen reszelt szerecsendióval.
  9. Terítsük ki a borjút, és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  10. Ezután kenjünk rá bőségesen a tölteléket, …
  11. … és göngyöljük fel szorosan a húst.
  12. Konyhai zsineggel kössük össze a felgöngyölt húst.
  13. Gyorsan pirítsuk meg a húst.
  14. Kockázzuk fel és enyhén süssük át a gyökérzöldségeket az imént használt serpenyőben, …
  15. … majd öntsük rá a borjúalaplevet.
  16. Tegyünk mindent egy tepsibe, és süssük puhára a húst 160°C-on 2 órán át.
  17. Tálaláshoz szeleteljük fel a borjút.

Receptek

MUGHLAI GYÖMBÉRES CSIRKE

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

MILÁNÓI RIZOTTÓ VELŐS CSONTTAL

Tovább

Uzbek plov

Tovább

Zachtgegaarde Hollandse kalfswang

Tovább

Terre & mer

Tovább

SVIČKOVA

Tovább

Stoofvlees

Tovább

Fiaker-Gulasch

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból