Hozzávalók

  • 80 dkg sertéshús
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 15 dkg rizs
  • 1 tojás
  • ôrölt bors
  • pirospaprika
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 1 szál füstölt kolbász
  • 1 kg füstölt tarja vagy csülök
  • egész feketebors, babérlevél
Adag 4

Töltött káposzta

  1. A sertéshúst a füstölt szalonnával együtt ledaráljuk, hozzáadjuk a tojást, a megmosott rizst, kevés törött borsot, pirospaprikát, sót és az egészet összedolgozzuk.
  2. Az elkészített tölteléket savanyúkáposzta-levélbe csavarjuk és a füstölt kolbásszal, valamint a füstölt hússal rétegezve a káposzta közé tesszük.
  3. Közéteszünk pár darab babérlevelet és egész szemes borsot is, majd fedővel lefedve 4-5 órán át főzzük.A káposztát érdemes még nyersen megkóstolni és ha túl sósnak érezzük, hideg vízben átmosni.
  4. Tejföllel, csípôs paprikával és friss kenyérrel adjuk az asztalra.

Receptek

MUGHLAI GYÖMBÉRES CSIRKE

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

MILÁNÓI RIZOTTÓ VELŐS CSONTTAL

Tovább

Uzbek plov

Tovább

Zachtgegaarde Hollandse kalfswang

Tovább

Terre & mer

Tovább

SVIČKOVA

Tovább

Stoofvlees

Tovább

Fiaker-Gulasch

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból