Töltött mangalicaszűz szarvasgombával

Hozzávalók

  • 1 nagyobb mangalicaszűz

A töltelékhez:

  • 15 dkg barna csiperke
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg dió
  • 2-3 evőkanál olívaolaj
  • frissen őrölt bors
  • 1 kicsi fekete szarvasgomba
  • néhány szál petrezselyemzöld
  • néhány kakukkfűág

A sütéshez:

  • frissen őrölt bors
  • 2-3 evőkanál olívaolaj
  • néhány rozmaringág

A tálaláshoz:

  • fekete szarvasgomba (elhagyható)
Elkészítési idő 1 óra
Adag 4 főre

Töltött mangalicaszűz szarvasgombával

A töltelékhez megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk a csiperkét meg a kétféle hagymát. A diót durvára daraboljuk. Az olívaolajon megdinszteljük a hagymákat, hozzáadjuk a gombát, majd pár perc párolás után a diót is. Sózzuk, borsozzuk, zsírjára sütjük, ízesítjük a lereszelt szarvasgombával, az aprított petrezselyemzölddel és kakukkfűvel.

A szűzpecsenyét lehártyázzuk, a közepére éles késsel nyílást vágunk. A tölteléket zacskóba töltjük, a végére nagyobb lyukat vágunk, és a két végéről a felszúrt húsba töltjük. A szűzpecsenyét bedörzsöljük sóval és borssal, majd a serpenyőben felhevített olívaolajon körbepirítjuk. A zsiradékkal együtt hőálló edénybe tesszük, rozmaringágakat dobunk mellé, és előmelegített, 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Pár percig hűlni hagyjuk, majd szeletelve, tetszőleges körettel tálaljuk. Ízlés szerint reszelhetünk rá kevés szarvasgombát is.

Receptek

MUGHLAI GYÖMBÉRES CSIRKE

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

MILÁNÓI RIZOTTÓ VELŐS CSONTTAL

Tovább

Uzbek plov

Tovább

Zachtgegaarde Hollandse kalfswang

Tovább

Terre & mer

Tovább

SVIČKOVA

Tovább

Stoofvlees

Tovább

Fiaker-Gulasch

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból