Hozzávalók

  • 4-6 db töltenivaló paprika
  • 40 dkg darált borjúlapocka
  • 5 dkg rizs
  • 1 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg paradicsompüré
  • 1-2 szál zellerzöld
  • só, feketebors
  • 2-3 ek kristálycukor
  • 2 ek. liszt
  • 1 dl olaj
Adag 4

Töltött paprika

  1. A darált borjúhúst összekeverjük a félig megfőzött rizzsel, a sóval, a borssal és a tojással.
  2. A vöröshagyma felét egészen apróra összevágjuk, kevés olajon megfuttatjuk és ezt is a töltelékhez adjuk.
  3. Az egészet jól összedolgozzuk és a megmosott, kicsumázott paprikákba töltjük (ha szeretjük, apróra vágott zellerzöldet is keverhetünk a töltelékbe).
  4. Ügyeljünk arra, hogy a paprikák teljesen meg legyenek tömve, mert főzés közben az üreges helyeken összezuhan a paprika, és az nem a legszebb látvány. A kimaradt töltelékből egyforma gombócokat formázunk.
  5. A paradicsompürét kevés zsiradékon megpirítjuk, majd felöntjük 2-3 liter vízzel.
  6. Beletesszük a zellerzöldet, a fél fej vöröshagymát. Ízesítjük sóval és kristálycukorral.
  7. Ha felforrt a mártásalap, akkor belehelyezzük a töltelékeket és a gombócokat és 40-45 perc alatt készre főzzük.
  8. Olajból és lisztből zsemleszínű rántást készítünk, ezzel besűrítjük a mártást. Kiforraljuk és igény szerint sóval illetve cukorral újra ízesítjük.
  9. Forrón, főtt burgonyával vagy csak magában fogyasztjuk.

Receptek

MUGHLAI GYÖMBÉRES CSIRKE

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

MILÁNÓI RIZOTTÓ VELŐS CSONTTAL

Tovább

Uzbek plov

Tovább

Zachtgegaarde Hollandse kalfswang

Tovább

Terre & mer

Tovább

SVIČKOVA

Tovább

Stoofvlees

Tovább

Fiaker-Gulasch

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból