Hozzávalók

  • 4 db friss tintahal (nem pucolt)
  • 20 dkg sertés darált hús
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 db shallott hagyma
  • 5 dkg friss gyömbér
  • 5 dkg pörkölt sótlan mogyoró
  • 2 db friss chili
  • 5 ek szójaszósz
  • 2 ek barna cukor
  • 2 ek keményítő
  • 3 cl chili olaj
  • 1 db finomra vágott kaffir lime levél
  • 1 db tojás
  • édes chili szósz a tálaláshoz
  • friss koriander a tálaláshoz
Adag 4

Töltött tintahal

A darált húst összedolgozzuk a fűszerekkel, tojással, keményítővel. A tintahalat megtisztítjuk. A tölteléket a tintahalak belsejébe töltjük. A töltött tintahalak végét egy hústűvel lezárjuk. Forró serpenyőben minden oldalról megpirítjuk majd kevés alaplével kb. fél óra alatt puhára pároljuk.
Édes chili szósszal és finomra vágott korianderrel tálaljuk.

Receptek

Éjféli falatkák: alufóliában sült krumpli garnélarákkal és céklával

Tovább

Gratinált osztriga pezsgőhabbal

Tovább

Rákos-marhás kenyérfalatkák

Tovább

A homár feldarabolása

Tovább

Pontykrém wrapban

Tovább

Ponty zöldségcsíkokkal

Tovább

Kardhal teriyaki steak grillen sütve, mentás uborkasalátával és zöldcitromos kókusztejkrémmel

Tovább

Hal Vezuviana módra

Tovább

Haltekercs pestoval

Tovább

Halászlé

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metrokaracsony.hu

Ismerd a METRO karácsonyi kínálatát

Meríts ötleteket ünnepi receptjeink közül, ismerd meg karácsonyi praktikáinkat és áruházaink ünnepi kínálatát