Uborkás sushi lazavos kaviárral

Hozzávalók

  • 2 db  kerti uborka
  • 200 g susihoz való rizs
  • 3 evőkanál rizsecet
  • 1evőkanál mirin (japán rizsbor)
  • 1 teáskanál cukor
  • ½ teáskanál só
  • 50 g lazac kaviár
  • vízitorma
Elkészítési idő Kb. 40 perc
Adag 6 főre

Éjféli falatkák: uborkás sushi lazacos kaviárral

Tegye a rizst egy szűrőbe és addig öblítse hideg folyó víz alatt, amíg a szűrőből távozó víz többé-kevésbé tiszta nem lesz. A rizst alaposan hagyja lecsöpögni, majd forralja fel kb. 300-400 ml vízben, helyezzen a lábosra fedőt, és hagyja lassú tűzön főni kb. 15 percig. Ezt követően vegye le a tűzről és tegye félre.

Egy kicsi lábosban kissé hevítse fel a rizsecetet a mirinnel, a sóval és a cukorral mindaddig, amíg a cukor és a só fel nem oldódott. Ízesítse a langyos rizst a sós-cukros-ecetes-mirines keverékkel és hagyja teljesen kihűlni.

Közben hámozza meg az uborkákat, középen vágja félbe őket és kaparja ki a magokat. Vágja az uborkákat kb. 4cm hosszúra. Formázza a rizst hosszúkás alakú gombócokká, és töltse meg velük az uborka darabokat. Helyezze a tetejükre lazacos kaviárt és díszítse kreációját friss vízitormával.

 

Receptek

SARAMURĂ DE CRAP CU MĂMĂLIGĂ

Tovább

Sopa Mallorquina

Tovább

BoLuo gulao xiaqiu

Tovább

Polędwica na purée chrzanowo

Tovább

HIN HTOTE FINOMSÁG

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

Sáfrányos kagylóleves

Tovább

Bélszín steak „wellington” gomba ragus vajas kosárban kelbimbóval

Tovább

Áfonyás kalács

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból