Hozzávalók

  • 60 dkg vaddisznó gerinc,
  • 80 dkg édesburgonya,
  • 6 dkg vaj,
  • 1 dl áfonya lekvár,
  • 0,5 dl cognac,
  • 20 dkg mirelit egész gesztenye,
  • 1 dl húsleves,
  • 10 dkg friss áfonya,
  • 1 dl merlot,
  • csipet fahéj és szerecsendió,
  • olaj, só
Elkészítési idő 90 perc
Adag 4

Vaddisznó karaj édesburgonya pürével flambírozott gesztenyével és áfonyával

Az édesburgonyát, megmossuk és 180 fokos sütőben fél óra alatt megsütjük. Lehúzzuk a héját és botmixerrel pürésítjük. Ízesítjük, sóval, szerecsendióval és fahéjjal. Belekeverjük a vajat és állandó keverés mellett 5 percig főzzük.
A bort, a húslevessel és az átpasszírozott lekvárral elkeverjük és felforraljuk. Beletesszük a gesztenyét, 10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a friss áfonyát is.
A gerincet lehártyázzuk és hosszában félbevágjuk. Sózzuk, megkenjük olajjal és forró serpenyőben körbesütjük. 170 fokos sütőben 10-12 percig sütjük, majd langyos helyen pihentetjük.
Tálalás előtt a mártást felforraljuk, ráöntjük a cognacot, meggyújtjuk és megvárjuk, míg magától elalszik. A pürével és a felszeletelt hússal tálaljuk.

Receptek

MUGHLAI GYÖMBÉRES CSIRKE

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

MILÁNÓI RIZOTTÓ VELŐS CSONTTAL

Tovább

Uzbek plov

Tovább

Zachtgegaarde Hollandse kalfswang

Tovább

Terre & mer

Tovább

SVIČKOVA

Tovább

Stoofvlees

Tovább

Fiaker-Gulasch

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból