Hozzávalók

  • 60 dkg vaddisznóhús
  • 15 dkg mangalicaszalonna
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt bors
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 2-3 kakukkfűág lecsipkedett levelei
  • kevés olaj
  • 6 hamburgerzsemle
  • saláta
  • vörös cheddar sajt
  • paradicsom
  • lilahagyma
  • majonéz
  • ketchup
  • mustár

A tálaláshoz:

  • sült burgonya
Elkészítési idő 120
Adag 6 személyre

Vaddisznóburger

A húst és a szalonnát a kétféle hagymával együtt húsdarálón kétszer ledaráljuk. Ízesítjük sóval, borssal, pirospaprikával, kakukkfűvel, és alaposan összedolgozzuk. 6 részre osztjuk, és húspogácsákat formázunk belőle. Mindet olajjal vékonyan kent tálcára rakjuk, a tetejüket is olajozzuk, sütőpapírral fedjük, majd folpakba csomagolva 1 órára fagyasztóba tesszük. Tapadásmentes serpenyőben 2-3 percig, majd óvatosan megfordítva a másik oldalát is ugyanennyi ideig sütjük.

A zsemlét kettévágjuk, a vágott felükkel lefelé a serpenyőben kissé megpirítjuk. Az alsó felére salátát teszünk, erre kerül a húspogácsa, vékony szelet sajt, hagyma- és paradicsomkarika, újabb adag saláta, végül a felső felével befedjük. A rétegezés közben ízlés szerint majonézt, ketchupot és mustárt is teszünk bele. A kész hamburgert bambuszpálcával megtűzzük, és sült burgonya kíséretében azonnal tálaljuk.

Receptek

MUGHLAI GYÖMBÉRES CSIRKE

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

MILÁNÓI RIZOTTÓ VELŐS CSONTTAL

Tovább

Uzbek plov

Tovább

Zachtgegaarde Hollandse kalfswang

Tovább

Terre & mer

Tovább

SVIČKOVA

Tovább

Stoofvlees

Tovább

Fiaker-Gulasch

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból