Hozzávalók

  • 40 dkg rizottó rizs
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 0,4 l könnyű száraz fehérbor
  • 1 l szárnyas alaplé vagy leves
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg parmezán
  • tengeri só
Adag 4

Vargányás rizottó

A hagymát finomra vágjuk és a vajon üvegesre pirítjuk. Rátesszük a rizst és addig pirítjuk, míg teljesen át nem forrósodik, de még nem pirul. Ekkor 1-1 dl bort és alaplevet öntünk rá és folyamatosan kevergetve, lassú tűzön főzzük.
Hozzávalók: 30 dkg vargánya, tengeri só, feketebors, fél dl olívaolaj, 5 szál kakukkfű, 4 gerezd fokhagyma
A vargányát kisebb kockákra vágjuk. Egy serpenyőben az olívaolajat felmelegítjük, beletesszük a fokhagymát, világosbarnára pirítjuk, majd kivesszük. Erre a fokhagymás olajra rátesszük a vargányát és nagy lángon barnára pirítjuk. Megszórjuk kakukkfű levelekkel, ízesítjük sóval és a kész rizottóhoz keverjük.

Receptek

SARAMURĂ DE CRAP CU MĂMĂLIGĂ

Tovább

Sopa Mallorquina

Tovább

BoLuo gulao xiaqiu

Tovább

Polędwica na purée chrzanowo

Tovább

HIN HTOTE FINOMSÁG

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

Sáfrányos kagylóleves

Tovább

Bélszín steak „wellington” gomba ragus vajas kosárban kelbimbóval

Tovább

Áfonyás kalács

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból