Hozzávalók

  • 40 dkg rizottó rizs
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 0,4 l könnyű száraz fehérbor
  • 1 l szárnyas alaplé vagy leves
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg parmezán
  • tengeri só
Adag 4

Vargányás rizottó

A hagymát finomra vágjuk és a vajon üvegesre pirítjuk. Rátesszük a rizst és addig pirítjuk, míg teljesen át nem forrósodik, de még nem pirul. Ekkor 1-1 dl bort és alaplevet öntünk rá és folyamatosan kevergetve, lassú tűzön főzzük.
Hozzávalók: 30 dkg vargánya, tengeri só, feketebors, fél dl olívaolaj, 5 szál kakukkfű, 4 gerezd fokhagyma
A vargányát kisebb kockákra vágjuk. Egy serpenyőben az olívaolajat felmelegítjük, beletesszük a fokhagymát, világosbarnára pirítjuk, majd kivesszük. Erre a fokhagymás olajra rátesszük a vargányát és nagy lángon barnára pirítjuk. Megszórjuk kakukkfű levelekkel, ízesítjük sóval és a kész rizottóhoz keverjük.

Receptek

Sütőtök pite – narancsszínű ízbomba

Tovább

Tök latte macchiato

Tovább

Kelbimbó joghurttal

Tovább

Káposztás cvekedli

Tovább

Joghurtos zöldbab főzelék

Tovább

Joghurtos tejszínpuding friss eperrel

Tovább

Illatos hagymás rizs

Tovább

Guacamole

Tovább

Gránátalmás cous-cous saláta

Tovább

Görög lencseleves

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metrobonusz.hu

Lépj be a METRO Bónusz Program világába!

Nagyszerű jutalmakat és kedvezményeket érhetsz el új hűségprogramunkban. Regisztrálj, és kezd el gyűjteni a pontokat minden vásárlással!