Hozzávalók

  • 120 g marhacsontvelő,
  • 4 szelet száraz toastkenyér,
  • 80 ml tej,
  • 1 tojás,
  • 1 tojássárgája,
  • 2 evőkanál aprított petrezselyem,
  • 70 g finom zsemlemorzsa
Elkészítési idő 45 perc
Adag 35

Velős gombócok

  1. Melegítsük fel a csontokat egy serpenyőben, hogy könnyen el tudjuk távolítani belőlük a velőt. Törjük át a velőt egy sűrű szövésű szitán, és hagyjuk kihűlni.
  2. Vágjuk le a kenyér héját, kockázzuk fel, és kissé pirítsuk meg.
  3. Melegítsük fel a tejet, áztassuk bele a kenyérkockákat, és hagyjuk kihűlni.
  4. Tegyük bele a felaprított petrezselymet és a tojást.
  5. Alaposan keverjük el.
  6. Verjük habossá a csontvelőt, és adjuk hozzá a keverékhez.
  7. Sűrítsük a keveréket a zsemlemorzsával. Hagyjuk állni egy ideig.
  8. Formáljunk belőle kis golyókat, és főzzük meg forró vízben.
  9. Amint a gombócok felemelkednek, elkészültek.

Receptek

MUGHLAI GYÖMBÉRES CSIRKE

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

MILÁNÓI RIZOTTÓ VELŐS CSONTTAL

Tovább

Uzbek plov

Tovább

Zachtgegaarde Hollandse kalfswang

Tovább

Terre & mer

Tovább

SVIČKOVA

Tovább

Stoofvlees

Tovább

Fiaker-Gulasch

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból