Hozzávalók

  • 600g fagyasztott gesztenye,
  • 450ml tej,
  • 60ml víz,
  • 60g cukor,
  • 1 vanília rúd,
  • 4cl cseresznyelikőr
Elkészítési idő 45 perc
Adag 6

Vermicelles (gesztenyepüré)

Főzzük a gesztenyét a tejben kb. 15 percig, amíg jó puha nem lesz, aztán pürésítsük össze és hagyjuk kihűlni. Forraljuk a vizet a cukor­ral és a vanília rúddal, amíg sűrű szirupot kapunk. Majd vegyük ki belőle a rudat, és a folyadékot adjuk a gesztenyepüréhez.
Keverjük össze az egészet a cseresznyelikőrrel, amíg az egész massza kenhető nem lesz. Végül nyomjuk át a keveréket egy vermicelles nyomón, vagy egy habzsákon lyukacsos végű kiegészítő­vel – az így kapott „kígyózó” csemegét tálaljuk.

Kapcsolódó termékek

Receptek

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból