Hozzávalók

  • 600g fagyasztott gesztenye,
  • 450ml tej,
  • 60ml víz,
  • 60g cukor,
  • 1 vanília rúd,
  • 4cl cseresznyelikőr
Elkészítési idő 45 perc
Adag 6

Vermicelles (gesztenyepüré)

Főzzük a gesztenyét a tejben kb. 15 percig, amíg jó puha nem lesz, aztán pürésítsük össze és hagyjuk kihűlni. Forraljuk a vizet a cukor­ral és a vanília rúddal, amíg sűrű szirupot kapunk. Majd vegyük ki belőle a rudat, és a folyadékot adjuk a gesztenyepüréhez.
Keverjük össze az egészet a cseresznyelikőrrel, amíg az egész massza kenhető nem lesz. Végül nyomjuk át a keveréket egy vermicelles nyomón, vagy egy habzsákon lyukacsos végű kiegészítő­vel – az így kapott „kígyózó” csemegét tálaljuk.

Receptek

SARAMURĂ DE CRAP CU MĂMĂLIGĂ

Tovább

Sopa Mallorquina

Tovább

BoLuo gulao xiaqiu

Tovább

Polędwica na purée chrzanowo

Tovább

HIN HTOTE FINOMSÁG

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

Sáfrányos kagylóleves

Tovább

Bélszín steak „wellington” gomba ragus vajas kosárban kelbimbóval

Tovább

Áfonyás kalács

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból