Hozzávalók

  • 1 kis méretű borjú szűz
  • zsálya
  • bors
  • 2 db tojás
  • 2 ek. habtejszín
  • 1 doboz szardella
  • 2 ek. mustár
  • 1 db 180 g-os tonhal konzerv
  • 2 ek. capri bogyó
  • 1 kis csokor snidling
  • 2 db citrom
  • 0,5 l olaj
  • 1 fej shallotta hagyma
  • 1 l tej
Adag 4

Vitello tonnato

A tejhez 7dkg sót és 3dkg cukrot adunk. Felfőzzük zsályával, majd kihűtjük. A szüzeket 1-1,5 órára ebbe áztatjuk. Ezután letöröljük és kevés vajban vagy olíva olajban kérgezzük, 140°C-on 30-40 percig sütjük, pihentetjük, tálalásig hűtőbe tesszük.
A tojásból olajjal, mustárral, citromlével majonézalapot készítünk. Mixerben pürésítjük a tejszínt, tonhallal, shallottával és pár darab szardellával. Ha elkészült átszűrjük. Tálalásig hűtőbe tesszük. A húst szeleteljük és krémmel, capri bogyóval és a snidlinggel díszítve tálaljuk.

Receptek

Kenyérmorzsás-paradicsomos csirkemell

Tovább

Kelbimbós csirkecombok

Tovább

Kávés-narancsos kacsamell

Tovább

Ír ürügulyás

Tovább

Húsos-juhtúrós polenta lasagne

Tovább

Húsgombóc leves paradicsommal

Tovább

Hortobágyi húsos palacsinta

Tovább

Hawaii csirkemell saláta

Tovább

Hátszínes tortilla falatok

Tovább

Gulyásleves

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metrobonusz.hu

Lépj be a METRO Bónusz Program világába!

Nagyszerű jutalmakat és kedvezményeket érhetsz el új hűségprogramunkban. Regisztrálj, és kezd el gyűjteni a pontokat minden vásárlással!