Hozzávalók

  • 80 dkg borjú felsál
  • bors
  • 4 db tojás
  • liszt
  • 1 csomag HS mini baguette
  • 1 kg saláta burgonya
  • 1 csomag shallotta hagyma
  • 0,5 l csirkehúsleves
  • 1 dl almaecet
  • 1 dl olaj
  • 2 ek. mustár
  • 2 ek. méz
  • 1 csomag madársaláta
  • tökmagolaj
  • 1 kis csokor snidling
Adag 4

Wienersnitzel Figlmüller salátával

A húsból vékony nyitott szeleteket vágunk, melyeket 3mm vékonyra kiklopfolunk és enyhén besózunk. Klasszikus módon lisztbe, tojásba és az általunk készített friss házi morzsába panírozunk.
A húst 200-180-160°C-os olajokban 30mp. alatt készre sütjük.
A burgonyát héjában megfőzzük, és még melegen meghámozzuk, szeleteljük, felöntjük meleg csirkehús levessel és kihűtjük. A mustárból, mézből, almaecetből és olajból dresszinget készítünk. A hagymát vékonyan felszeleteljük, lesózzuk, és a burgonyához adjuk. Ízesítjük kevés ecettel és cukorral. A madársalátát a burgonyával együtt tálaljuk a mustáros dresszinggel és tökmagolajjal lelocsolva.

Receptek

Sáfrányos kagylóleves

Tovább

Bélszín steak „wellington” gomba ragus vajas kosárban kelbimbóval

Tovább

Bárány csülök, magvas, narancsos tabuleval (menta, koriander)

Tovább

Sertésszűz, édeskömény veloutéeval, céklás rizottóval

Tovább

Éjféli falatkák: Sült marhaszelet parmezán kosárban

Tovább

Sertéshúsos pite bárányhús filével

Tovább

Töltött borjúhús

Tovább

Kenyérmorzsás-paradicsomos csirkemell

Tovább

Kelbimbós csirkecombok

Tovább

Kávés-narancsos kacsamell

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metrokaracsony.hu

Ismerd a METRO karácsonyi kínálatát

Meríts ötleteket ünnepi receptjeink közül, ismerd meg karácsonyi praktikáinkat és áruházaink ünnepi kínálatát