Hozzávalók

  • 2 csokor petrezselyem
  • 6 fej fokhagyma
  • 2 dl tejszín
  • 2 közepes burgonya
  • 1 dl olívaolaj
  • kakukkfű
Adag 4

Zöld fokhagyma krémleves

A fokhagyma fejeket keresztben félbevágjuk és a belső felükkel felfelé tepsibe tesszük. Meglocsoljuk olívaolajjal, megsózzuk, kevés kakukkfű levelet morzsolunk rá és 180 fokos sütőben barnára sütjük. Megvárjuk, míg langyosra hűl, majd a fokhagyma húsát kinyomkodjuk és ráöntjük a tepsiben maradt olajat is.
A burgonyárt meghámozzuk, apró kockára vágjuk. a petrezselymet megmossuk és a szárával együtt felvágjuk. Egy lábasba tesszük a burgonyát, a petrezselymet és a megsütött fokhagymát az olajával együtt. Felöntjük másfél liter vízzel, valamint a tejszínnel, sózzuk és fedő alatt 25 percig főzzük. Ezután leturmixoljuk. Tálalásnál meglocsoljuk extra szűz olívaolajjal és pirított bagettel kínáljuk.

Receptek

SARAMURĂ DE CRAP CU MĂMĂLIGĂ

Tovább

Sopa Mallorquina

Tovább

BoLuo gulao xiaqiu

Tovább

Polędwica na purée chrzanowo

Tovább

HIN HTOTE FINOMSÁG

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

Sáfrányos kagylóleves

Tovább

Bélszín steak „wellington” gomba ragus vajas kosárban kelbimbóval

Tovább

Áfonyás kalács

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból