Hozzávalók

  • 2 csokor petrezselyem
  • 6 fej fokhagyma
  • 2 dl tejszín
  • 2 közepes burgonya
  • 1 dl olívaolaj
  • kakukkfű
Adag 4

Zöld fokhagyma krémleves

A fokhagyma fejeket keresztben félbevágjuk és a belső felükkel felfelé tepsibe tesszük. Meglocsoljuk olívaolajjal, megsózzuk, kevés kakukkfű levelet morzsolunk rá és 180 fokos sütőben barnára sütjük. Megvárjuk, míg langyosra hűl, majd a fokhagyma húsát kinyomkodjuk és ráöntjük a tepsiben maradt olajat is.
A burgonyárt meghámozzuk, apró kockára vágjuk. a petrezselymet megmossuk és a szárával együtt felvágjuk. Egy lábasba tesszük a burgonyát, a petrezselymet és a megsütött fokhagymát az olajával együtt. Felöntjük másfél liter vízzel, valamint a tejszínnel, sózzuk és fedő alatt 25 percig főzzük. Ezután leturmixoljuk. Tálalásnál meglocsoljuk extra szűz olívaolajjal és pirított bagettel kínáljuk.

Receptek

Sütőtök pite – narancsszínű ízbomba

Tovább

Tök latte macchiato

Tovább

Kelbimbó joghurttal

Tovább

Káposztás cvekedli

Tovább

Joghurtos zöldbab főzelék

Tovább

Joghurtos tejszínpuding friss eperrel

Tovább

Illatos hagymás rizs

Tovább

Guacamole

Tovább

Gránátalmás cous-cous saláta

Tovább

Görög lencseleves

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metrobonusz.hu

Lépj be a METRO Bónusz Program világába!

Nagyszerű jutalmakat és kedvezményeket érhetsz el új hűségprogramunkban. Regisztrálj, és kezd el gyűjteni a pontokat minden vásárlással!