Hozzávalók

  • 60 dkg burgonya
  • 1 csokor tárkony
  • 3 ek. tárkonyecet
  • 1 fej vöröshagyma
  • ½dl olaj
  • 1 dl tejföl
Adag 4

Zsályás burgonyaleves

A hagymát finomra, a burgonyát pedig egyforma, kb 2×2 cm-es kockákra vágjuk. fazékban az olajat felmelegítjük és a hagymát üvegesre pároljuk. Felöntjük két liter alaplével vagy vízzel, megsózzuk, és mikor felforrt beletesszük a burgonyát. Lassan forralva puhára főzzük. Hozzáadjuk az apróra vágott tárkonyt, ízesítjük ecettel, esetleg még sóval, majd a forró levessel elkevert tejföllel behabarjuk.

Receptek

Sáfrányos kagylóleves

Tovább

Bélszín steak „wellington” gomba ragus vajas kosárban kelbimbóval

Tovább

Áfonyás kalács

Tovább

Creme Bruleé erdei gyümölcsökkel

Tovább

Éjféli falatkák: Kecskesajt-mártogatós zöldségekkel

Tovább

Málnás tiramisu

Tovább

Sütőtök pite – narancsszínű ízbomba

Tovább

Tök latte macchiato

Tovább

Rétegzett édesburgonya süti

Tovább

Burgonyatorta köretnek

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metrokaracsony.hu

Ismerd a METRO karácsonyi kínálatát

Meríts ötleteket ünnepi receptjeink közül, ismerd meg karácsonyi praktikáinkat és áruházaink ünnepi kínálatát