Minőségi italok ajándékba

Valódi kihívás az ételek és italok között diszkrimináló gurmandoknak megfelelő ajándékot találni. A METRO szakértői adnak néhány ötletet: ezeknek a segítségével biztosan nem lősz mellé - és még a legválogatósabb ínyenc is örülni fog az ajándékodnak!

Csúcsminőségű vodka

… kaviárral és kaviár-kanállal

Ezt pont a gourmandoknak találták ki, ez a napnál világosabb: a csúcsminőségű vodka és az ízletes kaviár kombinációja verhetetlen párosítás számukra. Ez az érett gabonafélékből desztillált italkülönlegesség és a sós halikra ideális páros, mivel a vodka még csak fokozza a kaviár kivételes ízét. Az első osztályú vodkát tisztasága okán öröm fogyasztani, méghozzá jéghidegen – Oroszországban hagyományosan önmagában és nem keverve fogyasztják. A csúcsminőségű vodkát igencsak alapos szűrési folyamatnak vetik alá, minél jobb ez a folyamat, annál magasabb a vodka minősége és éppen ezért is emészhető könnyen.

Ami a gurmandokat illeti, számukra mind vodkában, mind kaviárban csakis a csúcsminőség elég jó. A legfontosabb kaviárok a nevüket arról a három tokhal-fajtáról kapták, amelyekből a halikra származik, ezek a Beluga, az Osszietra és a Szevruga.  Illő ajándék a kaviár mellé a gyögyházzal bevont kaviár-kanál, így megmarad a halikra élvezetes íze, mert  a fém vagy ezüst evőeszközök bizony tönkretennék a kaviár semmi máshoz sem fogható ízét.

Pezsgő  XL-es méretű üvegben  

… pezsgőspohárral és trüffel-csokoládéval

Valódi és márkás pezsgő ajándékozásával mindig nagyrabecsülésünket fejezzük ki. Az XL méretű üvegekben ez a csillámló borászati mestermunka igazán lenyűgöző hatást keltő dekorációs darabbá válik. Mi több, a pezsgő különlegesen finommá érik ezekben a nagyméretű üvegekben. A másfél literes Magnum, a három literes Jeroboam a 6 literes Matuzsálem és a 12 literes Baltazár óriási benyomást keltenek igazán különleges események alkalmával.

Megfelelő pezsgő-kelyhekben a finom buborékok remekül mutatnak, a nagy hűtővödör pedig biztosítja, hogy a megfelelően hűtve élvezzük a finom italt. Kísérőként a minőségi pezsgővel töltött trüffel csokoládé fogyasztása csak tovább fokozza a csodálatos ízélményt.

Válogatott gyümölcspárlatok

… lekvárral, ecettel vagy mustárral

Üvegben vagy pohárba töltve az egyik gyümölcspárlat olyan, mint a másik, ám az ízhatásuk igencsak eltérő. Ezek a különlegesen erős gyümölcsös szeszesital-specialitások csakis a legjobb minőségű, teljesen érett gyümölcsből állíthatók elő. Nagy népszerűségnek örvend a körtés, cseresznyés, szilvás, mirabellás és a málnás változat. Finom gyümölcsös aromájuk jól behűtve  érezhető leginkább. A gurmandok kelyhekbe töltik az italt, majd néhány percig állni hagyják fogyasztás előtt, azért hogy az italgyümölcsös aromája kiteljesedhessen.

A minőségi gyümölcspárlathoz ajándékként minőségi gyümölcsös ízvilágú étel dukál, ami lehet édes vagy pikáns jellegű, például a málnás szeszesitalhoz jól illik a kitűnő minőségű málnalekvár, a Vilmos-körte ízű pálinka mellé pedig kiváló választás a körteecet, a szilvapálinka pedig remek kettőst alakít a szilvás mustárral, és az utóbbiak csak néhány példa arra, milyen sokoldalúan használhatóak is fel az édes gyümölcsök.

Skót whisky

… stílusos poharakkal és olvasnivalóval

Lágyon és puhán át az erős és kaparósig: a skót whisky világa sokoldalú. Az olyan különlegességek, mint az eredeti maláta, a vintage vagy az egyedi hordós érlelésű, “az élet vizének ” is nevezett italt öröm fogyasztani. Skóciában körülbelül 100 desztilláló üzem található az alső vidékektől a messzi északi szigetekig, itt készítik az összehasonlíthatatlan skót italt, amelyet gyakran évekig kell érlelni a tökéletesség eléréséhez. A whisky-rajongók számára az ital elengedhetetlen kellék a pihenéshez, a kikapcsolódáshoz.

Ajándékozzunk az ital mellé olyan könyvet, amely bevezeti az olvasót a whisky készítés rejtelmeibe, bemutatva a külöböző régiókat, és a különböző whisky-fajták speciális jellegzetességeit.

A whisky ragyogó ital, amely nem véletlenül érdemelte ki a folyékony arany, illetve a folyékony napsugár neveket, stílusos whiskys poharakban aranylik a legszebben. És van még egy tökéletes kis adalék a whisky imádók ajándékcsomagjához: aprócska zsírkövek, amelyek segítségével a whisky tökéletes hőmérsékletűre hűthető, a felvizeződés veszélye nélkül, mert itt nem használunk jégkockát!

Korosodó borok

… kiegészítőkkel és válogatott fűszerekkel

Csak gazdagítod a borimádók amúgy is tetemes borkészletét a potenciálisan korosodó borokkal. Ez a bor lehet vintage portói, vagy minőségi oloroso sherry, fűszeres édes bor vagy éppen egy minőségi vörösbor. Utóbbi lehet a bordeaux-i régióból mondjuk egy üveg Pauillac vagy Pomerol- vagy piedmont-i borok, mint a Barbaresco vagy a Barolo, ezek a borok most rendkívül trendik. Sokéves tárolás után csodálatos borélménnyel lehet gazdagabb a borkedvelő.

Csúcsminőségű bor mellé kiváló minőségű fűszerek dukálnak, ilyen a madagaszkári vaníliarúd vagy az értékes sáfrány és a pikáns csilipaprika pehely. Az intenzív aromájú vörösborokhoz kiváló minőségű indiai vagy jamaikai bors való. Egy stílusos fűszermalom és borosüveg-tartó teszi fel erre az ajándék-szettre a koronát.

Kapcsolódó termékek

Nescafé Dolce Gusto Cortado Espresso Macchiato

Teljes tejpor koffeinmentes azonnal oldódó kávéval

16 db 99,2 g

1699-

2200-

Epres ízesítésű csokoládé pasztilla

Csz.:123457

Tejcsokoládé (cukor, kakaóvaj, teljes tejpor, kakaómassza, emulgeálószer: szójalecitin, aroma: vanília), Puffasztott rizs 11% [rizsliszt, cukor, malátakivonat (árpa), só, stabilizátor: E170i, növényi olaj: repce, emulgeálószer: szójalecitin], Aroma: eper, Tejcsokoládé: kakaó szárazanyag legalább 35%.

899-

1150-

Receptek

Diós gombóc gombamártással

Tovább

Krémsajtos terrine gesztenyével

Tovább

Sáfrányos kagylóleves

Tovább

Bélszín steak „wellington” gomba ragus vajas kosárban kelbimbóval

Tovább

Blini snidlinges tejföllel

Tovább

Bárány csülök, magvas, narancsos tabuleval (menta, koriander)

Tovább

Áfonyás kalács

Tovább

Szarvasgerinc pisztáciás-petrezselymes krusztával, gesztenyés zeller pürével és cseresznyés pecsenyelével

Tovább

Panettone narancsos mascarpone habbal, bazsalikom „pesto”-val

Tovább

Sertésszűz, édeskömény veloutéeval, céklás rizottóval

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból