Borok forralt bornak

Nincs kőbe vésett szabálya a forralt borkészítésének, így gyakorlatilag csak az ízlésünk szab határt annak, hogy milyen alapanyagot válasszunk hozzá

Érdemes azért megemlíteni, sokan esküsznek arra, hogy a legfinomabb forralt bort félszáraz vörösborból lehet készíteni.

Mindenképpen érdemes minőségi bort választani, hiszen gyenge termékből nem lesz finom italunk, bár az ízét el lehet valamennyire fedni cukorral és fűszerekkel. A fentiek miatt top bort sem érdemes erre a célra használni, hiszen ennek pedig éppen a zamata veszik el a fűszerezés során.

A bor választásakor persze az is felmerül, hogy a végtermék mennyire legyen erős, vagy édes? Milyen fűszerek kerüljenek bele? E kérdésekre mindenkinek a maga ízlése alapján kell választ adnia. Egy kevésbé ismert tényre viszont mindenképpen figyelni kell. Az italt ne túl nagy lángon főzzük, és nevével ellentétben a bort nem szabad felforralni. A víz forráspontja ugyanis magasabb, mint az alkoholé, és forralással kifőzzük belőle az alkoholt.

Receptek

Pezsgő koktél a koccintáshoz

Tovább

Singapore Sling koktél

Tovább

Arany Durbincs

Tovább

Csirkeburger BBQ mártással

Tovább

Borban párolt csirkecomb

Tovább

Borkrémes bonbon

Tovább

Gyümölcsös puncs szagos mügével

Tovább

Pezsgős bébipulyka salátaágyon, kenyérkockával

Tovább

Pezsgőben párolt pulykamell gombás tagliatellével

Tovább

Duplán csokoládés szelet

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból