Karácsonyi borajánló

Az ünnepek idején hagyományosan terülj-terülj asztalkám van, számos féle étel kerül az asztalra.

Ráadásul egy hagyományos menüsorban számos féle étel felsorakozik a haltól a húsokon át desszertekig. A különböző típusú ételek eltérő karakterisztikájú borokat igényelnek.

A halakhoz például általában valamilyen könnyű fehérbor dukál, de a fűszeresebb halászléhez jó választás ennek ellenére a kadarka vagy egy kékfrankos is. A rántott halhoz viszont mindenképpen fehér bort javasolt inni, itt az egész könnyű újboroktól egy testesebb furmintig ízlés szerint válogathatunk.

A menüsor baromfiból készülő részeinél a kacsához inkább vörös, míg egy pulykához a fehérbor illik. A töltött káposzta esetében is egy testesebb vörösbor tűnik a legideálisabb választásnak. A desszertek esetén vagy egy édes fehérbor (szamorodni, aszú) vagy valamilyen könnyebb édes pezsgő lehet a legjobb társítás.

Receptek

Pezsgő koktél a koccintáshoz

Tovább

Singapore Sling koktél

Tovább

Arany Durbincs

Tovább

Csirkeburger BBQ mártással

Tovább

Borban párolt csirkecomb

Tovább

Borkrémes bonbon

Tovább

Gyümölcsös puncs szagos mügével

Tovább

Pezsgős bébipulyka salátaágyon, kenyérkockával

Tovább

Pezsgőben párolt pulykamell gombás tagliatellével

Tovább

Duplán csokoládés szelet

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból