Szilveszteri pezsgőajánló: Francia pezsgők

Pezsgő nélkül elképzelhetetlen a szilveszter, köszöntsék igazán finom nedűvel az új évet.

A pezsgő hazája Franciaország, azon belül is Champagne. Az ottani borászok három szőlőfajtát használnak a pezsgő készítéséhez, ezek a chardonnay, a pinot noir és a pinot meunier.

A jó pezsgőhöz egy jó fehér alapbor szükséges, érdekesség, hogy a franciák még a kékszőlőből, vagyis a pinot noirból és pinot meunier-ből is fehér alaplevet állítanak elő, miután olyan kíméletesen préselik a szőlőt, hogy a bogyóhéjak színanyagának nincs ideje kioldódni.  Később az alapbort palackozzák, és hozzáadnak tirázslikőrt, ami tartalmazza a speciális pezsgőélesztőt is. Ezután következik az érlelés, amikor a palackokban az élesztő alkohollá alakítja a hozzáadott cukrot. Az alkoholos erjedés természetes melléktermékeként szénsav keletkezik, ezért habzik a pezsgő.

Érdekesség, hogy a Champagne-ok készítésénél alapvetően kétféle palackmérettel dolgoznak, a hagyományos 0,75 literessel és a másfél literes magnum változattal. A magnum méretben készülő Champagne-ok minőségét jobbnak tartják, mert a palackban maradó kevesebb oxigén a jobb érlelésnek, a térfogathoz képest kisebb felület pedig a szebb buborékok képződésének kedvez.

Természetesen a Metro kínálatában megtalálhatók a legjobb minőségű francia pezsgők. A vásárlók a legismertebb topmárkákból válogathatnak, legyen szó a Moet, a Dom Perignon, a MUMM vagy éppen Roederer termékeiről.

Receptek

Pezsgő koktél a koccintáshoz

Tovább

Singapore Sling koktél

Tovább

Arany Durbincs

Tovább

Csirkeburger BBQ mártással

Tovább

Borban párolt csirkecomb

Tovább

Borkrémes bonbon

Tovább

Gyümölcsös puncs szagos mügével

Tovább

Pezsgős bébipulyka salátaágyon, kenyérkockával

Tovább

Pezsgőben párolt pulykamell gombás tagliatellével

Tovább

Duplán csokoládés szelet

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból