Alma karamellizálása és flambírozása

Hozzávalók: 110 g cukor - 6 alma, szeletelve - 1 citrom leve és héja - egy kevés rum

  1. Karamellizáljuk a cukrot egy serpenyőben.
  2. Tegyük hozzá az almaszeleteket a karamellizált cukorhoz
  3. Adjuk hozzá a citromlevet és a citromhéjat, majd főzzük puhára.
  4. A flambírozáshoz öntsük rá a rumot, és gyújtsuk meg egy hosszú gyufával.
  5. Várjuk meg, amíg kialszanak a lángok. Tálaljuk forrón, például aprósüteménnyel vagy jégkrémmel.

Receptek

SARAMURĂ DE CRAP CU MĂMĂLIGĂ

Tovább

Sopa Mallorquina

Tovább

BoLuo gulao xiaqiu

Tovább

Polędwica na purée chrzanowo

Tovább

HIN HTOTE FINOMSÁG

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

Sáfrányos kagylóleves

Tovább

Bélszín steak „wellington” gomba ragus vajas kosárban kelbimbóval

Tovább

Áfonyás kalács

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metrokaracsony.hu

Ismerd a METRO karácsonyi kínálatát

Meríts ötleteket ünnepi receptjeink közül, ismerd meg karácsonyi praktikáinkat és áruházaink ünnepi kínálatát