Alma karamellizálása és flambírozása

Hozzávalók: 110 g cukor - 6 alma, szeletelve - 1 citrom leve és héja - egy kevés rum

  1. Karamellizáljuk a cukrot egy serpenyőben.
  2. Tegyük hozzá az almaszeleteket a karamellizált cukorhoz
  3. Adjuk hozzá a citromlevet és a citromhéjat, majd főzzük puhára.
  4. A flambírozáshoz öntsük rá a rumot, és gyújtsuk meg egy hosszú gyufával.
  5. Várjuk meg, amíg kialszanak a lángok. Tálaljuk forrón, például aprósüteménnyel vagy jégkrémmel.

Receptek

Sáfrányos kagylóleves

Tovább

Bélszín steak „wellington” gomba ragus vajas kosárban kelbimbóval

Tovább

Áfonyás kalács

Tovább

Creme Bruleé erdei gyümölcsökkel

Tovább

Éjféli falatkák: Kecskesajt-mártogatós zöldségekkel

Tovább

Málnás tiramisu

Tovább

Sütőtök pite – narancsszínű ízbomba

Tovább

Tök latte macchiato

Tovább

Rétegzett édesburgonya süti

Tovább

Burgonyatorta köretnek

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metrokaracsony.hu

Ismerd a METRO karácsonyi kínálatát

Meríts ötleteket ünnepi receptjeink közül, ismerd meg karácsonyi praktikáinkat és áruházaink ünnepi kínálatát